Ученици ТШ „Колубара“ учествовали на светском првенству у рукомету

У Дохи, главном граду Катара,  од 21. фебруара до 1. марта, одржано је светско првенство у рукомету за ученике средњих школа.

Част да представљају Србију на овом такмичењу имали су ученици Техничке школе „Колубара“. Екипу су чинили ученици: Мартиновић Никола, Гашић Немања, Вујошевић Вукашин, Јовановић Мирко, Јовановић Милош, Максимовић Алекса, Николић Младен, Биочанин Петар, Ивановић Немања, Ранковић Александар, Митровић Лука и Јовановић Душан, предвођени професорком физичког васпитања Иваном Бачанац.

У првој фази такмичења, наш тим се нашао у групи са репрезентацијама, Француске, Хрватске и Бугарске. Почетна два пораза (морамо рећи да су у једном од њих велику улогу имале судије), онемогућили су нашој екипи борбу за највиши пласман. У наставку, следиле су победе против Бугарске, Данске, Грчке и Израела, уз пораз од домаћина Катара.

На крају, наша екипа је завршила такмичење са четири победе и три пораза, што је било довољно за једанаесто место.

Честитамо нашим ученицима и њиховој професорки на великом труду и залагању и достојном представљању наше земље на светском првенству у Катару. Постигнути резултат представља велики успех не само за Техничку школу „Колубара“ већ и за град Лазаревац.