Регионално такмичење ученичких компанија

У уторак, 12. марта 2019. године у ТЦ Делта одржано је регионално такмичење београдских Ученичких компанија. Циљ такмичења је оснивање праве компаније, на чијем челу ће се налазити ученици са функцијом 5 извршних директора. На тај начин ученици стичу предузетничко искуство, спознају шта значи бити предузетник и какву одговорност он носи. Поред тога, ово такмичење подстиче развој тимског духа, креативности и елоквентности. Ученици имају задатак да своју компанију, заједно са производом, или услугом коју пружају, прикажу жирију у што бољем светлу. Жири поред самог производа оцењује изглед штанда, начин комуникације са потенцијалним купцима, вештине познавања производа, израду компанијског извештаја и оригиналност идеје.

Нашу школу на овом такмичењу представљали су, као извршни директори ученичке компаније ПИПО, ученици: Јелена Тодоровић, Анастасија Атанасијевић, Лазар Урошевић, Beker Al Albaechi и Стефан Остојић, са ментором, професорком Маријом Симић.

Ученичка компаније ПИПО је спојила знања и вештине ученика са три различита смера: економије, машинства и електротехнике, по чему се разликовала од осталих ученичких компанија. Резултат заједничких напора наших ученика, као и професора који су им помагали у припреми за такмичење, није изостао.

Компанија ПИПО је освојила прво место на регионалном такмичењу ученичких компанија. Овај огроман успех омогућио им је пласман на државно такмичење, где ће се такмичити са најбољим ученичким компанијама из целе Србије.

Својим иновативним производом компанија ПИПО је одушевила како жири, тако и многобројне купце. Наиме, компанија ПИПО се бави производњом аутоматизованог уређаја за заливање цвећа.

Стално вам се дешава да заборавите да залијете цвеће? Идете на одмор, а не знате ко ће вам заливати биљке? Немате коме да оставите кључеве од стана?
Наш производ ПИПО-З1 је идеално решење за вас!

Погледајте наш сајт

ПИПО на ГЕМ телевизији