Окружно такмичење „Пословни изазов“

У петак, 21. децембра 2018. године, одржано је такмичење „Пословни изазов“ у Београду, на ком су учествовали ученици наше школе: Анастасија Атанасијевић, Јелена Тодоровић и Лазар Урошевић, у пратњи ментора, професорке Марије Симић. Ученици су били распоређени у различитим тимовима са ученицима из београдских школа које виде по први пут, са задатком да осмисле производ или услугу које ће продужити време боравка у природи током сунчаних дана. Циљ овог такмичења је да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Ово, као и многобројна такмичења је организовала Организација Достигнућа Младих, која спроводи програме из области предузетништва и финансијске писмености, по лиценци Junior Achievement Worldwide.

Такмичење је трајало 10 сати и за то време су ученици, поред осмишљања производа и услуге, имали задатак да одраде адекватан бизнис план, презентацију и начин презентовања свега наведеног. Максимално време за презентацију је било 3 минута, а жири је имао могућност да тимовима поставља питања након сваке презентације.

Тим број осам, у ком је била наша ученица Анастасија Атанасијевић, је освојио прво место и тиме се пласирао на национално такмичење које ће се одржати 21. и 22. јануара 2019. године у Београду. Победнички тим је осмислио бојење спрејевима и маркерима на биљној бази који неће штетити цвећу и дрвећу. На тај начин, људи би изразили своју креативност и на тренутак заборавили на све проблеме и препреке са којима се сусрећу у савременом животу.